Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 14 oktober 2015

Misstaget av Lee Child

I New York sitter Reacher på ett café och tittar ut på folket som vandrar förbi. Där blir han  vittne till ett kidnappningsdrama utan att vara medveten om det. Nästa dag sitter han där igen på samma plats. Då kommer en säkerhetsman fram och undrar om Reacher kan beskriva vad som hände igår när en man körde iväg i en BMW.
En känd finansman har fått sin fru och styvdotter kidnappade. Det var överlämnandet av lösensumman som Reacher så detaljerat beskrivit att finansmannen ville anställda honom, när han förstår att Reacher är f.d. militär.
Ett villkor har finansmannen inga poliser inblandade. Han har nämligen gjort det misstaget när hans första hustru blev kidnappad nu betalar han vad som gäller.
Den första hustruns syster är däremot övertygad om att kidnappningen var ett mord och försöker förhindra  att det sker ett igen.
Spåren leder Reacher till andra sidan Atlanten där han upptäcker misstaget han har gjort.
Misstaget får 3 / 5 poäng.

2 kommentarer:

 1. Ännu en bra bok om "hjälten" Jack. Som vanligt korta kapitel vilket gör det svårt att sluta läsa, bara ett kapitel till . . . .
  // Bengt

  SvaraRadera
 2. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

  Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

  Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

  SvaraRadera