Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 26 oktober 2015

Huvudjägarna av Jo Nesbö

Roger Brown är den bästa head-hunter i Norge enligt honom själv. Men med en dyr livsstil , för dyr villa och en lyxhustru är han också den mest underbetalda.
Under intervjuerna om topp jobben enligt FBI:s förhörsmetod lyckas han alltid att få med om kandidaterna har värdeföremål och vilket bevakningsföretag de anlitar. Brown stjäl nämligen konst för att kunna upprätthålla sin livsstil. Hustrun Diana vill ha sitt konstgalleri.
Där dyker Clas Greve upp på Dianas galleri, den perfekta kandidaten till alla slags toppjobb. Dessutom äger han en rubensmålning,  kunde Brown få tag i den var hans ekonomiska problem lösta.
Det blir mängder av förvecklingar och Jo Nesbö verkar ha roligt när han beskriver de olika händelserna. Boken beskriver de stereotypar människor, där är direktörer i sina dyra kostymer eller den osynliga människan i sin huvjacka. Det är korta hårdkokta repliker emedan kulorna viner.
Boken får 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar