Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 20 oktober 2015

Nora Webster av Colm To'ibin

En lågmäld roman om Nora som är bosatt i Wexford Irland. Hemmafru gift med Maurice som arbetar som lärare. Två äldre döttrar och två yngre söner.
Det ofattbara händer Maurice blir sjuk och avlider
Nora reser till sin syster den första tiden efteråt.
Hon får gå tillbaka till arbetet hon lämnat för 25 år sedan. Där ansluter sig Nora till fackföreningen.
 Sönerna får klara sig själva ett par timmar tills Nora slutar arbetet. En är intresserad av fotografering  och fastern och farbrodern bygger ett mörkrum där tillbringar  han sin tid. Den andra sonens intresse är månlandningen men han får gå till hotellet för att se på tv:n där. Båda döttrarna studerar till läraryrket och studera hemifrån.
Nora börjar lyssna på klassisk musik och går med i Gramofonsällskapet. Hon börjar också med att ta sånglektioner.
Sakta återvinner hon kraft och styrka, för att kunna ta ansvar för allt.
Händelserna är små vardagliga ögonblick.
Jag ger boken 3/4 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar