Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 21 februari 2016

Akutbjällran av Karin Brunk Holmqvist

Systrarna Julia och Elsa är i 70- års åldern och bor i sin stuga i Smedstorp. Där går livet med vardagliga sysslor. Trädgården ska också skötas. Lite smågnabb när åsikterna är olika. Men de blir alltid sams över en kopp kaffe.
I stugan bredvid bor Ragnar också han i 70-års åldern, före detta lantbruksarbetare. Han bistår systrarna som chaufför i sin gamla Saab, när de behöver åka till affären och andra ärenden som de kan tänkas ha.
Systrarna har också en bjällra utanför ytterdörren och skulle det hända något ringer de i den, då kommer Ragnar till undsättning. Därav namnet akutbjällran.
En dag kommer det ett brev, Julia och Elsa har fått ärva sin kusin Ulla. Ulla som de inte har träffat sedan barndomen. Ett lyxhus med inventarier och en bil ärver de. Hjärtat börjar bulta hur skall de klara detta?
Ullas före detta särbo som vill ha en del av arvet och Ullas halvsyster (fosterbarn) dyker också upp. Alla byborna som skvallrar i lanthandeln.
Det är som i Karin Brunk Holmqvists böcker nästan inget händer, ändå skildrar hon små saker och tankar hela tiden. Äldre människor som har svårt att förstå sig på all ny teknik.
Boken får 3/5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar