Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 26 februari 2016

Gray mountain av John Grisham

Juristen Samantha Kofer har en karriär som pekar rakt uppåt och kvällar tillbringar hon i New York med sina vänner. Men så kommer den amerikanska finanskrisen och hon förlorar sitt arbete. Samantha får erbjudanden om obetald permission om hon arbetar på en rätthjälpsbyrå ett år. Sedan har det kanske vänt.
Samantha hamnar i Brady,  Appalacherna det är en håla som präglas av kolbrytning i bergen runtomkring.
Hon börjar som praktikant hos Mattie Wyatt  för att hjälpa fattiga människor med deras verkliga problem.
Samantha lär känna bröderna Donovan och senare Jeff
.Donovan är en jurist som kämpar mot de stora kolbolagen som förstör bergen och naturen. Utan att ta någon hänsyn  till människor och deras hus. Han och Jeff drabbades själva i sin ungdom.
Jeff är ingen advokat men fast besluten att hjälpa Donovan i hans kamp. Inte alltid på helt lagligt sätt.
Samantha blir också indragen i kampen,  hon blir förfärad över hur fattiga människor körs över av de stora kolbolagen.
Som i Grishams böcker är det dom små människorna, genom en advokat som kämpar mot de hänsynslösa, natur förstörande storföretagen. Vilket leder till att människor får obotliga sjukdomar och blir skuldsatta.
Boken får 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar