Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 4 februari 2016

Konsten att vara Caroline av Peter Barlach

Caroline 25 år arbetar i charken på matjätten Maxfood. Hon trivs inte utan drömmer om att öppna en egen restaurang. Men till det fattas ca en halv miljon i insats. Caroline är en duktig kock som lärt sig kokkonsten av sin far, som var stjärnkock och är lite småkriminell.
Caroline förgyller dock tillvaron genom att märka om kött så att hon handlar bra kött, billigare.
En dag ligger det en lapp i hennes personalskåp, någon har skrivit, jag vet vad du gör ! Caroline skriver tillbaka vem är du och vad vill du ha ?
Det visar sig vara en av kollegorna Ralf, han vill att hon skall vara med om en mycket större stöld. En kött transport som kommer till Maxfood innan nyår.
Caroline tränar genom att simma och i simhallen träffar hon Bente, som är ensamstående mor till ett handikappat barn. De blir goda vänner och själv påminns Caroline om sin cp-skadade lillebror som dog när hon var 13 år.
Det är en intressant och mänsklig, må bra bok med en portion självironi. Därför är den inte allt för lättviktig. Underhållande.
Jag ger boken 4 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar