Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 19 april 2016

Glöm inte att låsa av Elizabeth Haynes

Chatrine Bayles är ung, singel och gillar att festa med sina vänner. Träffar hon någon attraktiv kille är hon inte främmande för att gå hela vägen. Men när hon träffar Lee blir det snabbt allvar.
Lee uppvaktar henne som aldrig någon man gjort förut. Inte bara hon faller för honom utan även hennes vänner.
Men vem är han ? Ibland är Lee borta och arbetar flera dagar utan att vilja säga vad han arbetar med. Men att han är en man med makt märks.
Chaty börjar att märka att någon har varit i lägenheten när hon inte är hemma. Saker har blivit flyttade men inget är stulet. Hon börjar mer och mer kontrollera dörren och fönstren.
När Lee är hos henne börjar han att bestämma över henne och blir allt mer brutal. Långsamt bryts hon ner och får tvångstankar.
När Chaty berätta för sina vänner tror de inte på henne, inte Lee som älskar henne så mycket.
Thrillern skrivs från när Chaty träffar Lee 2003 och hur hon lever 2007 efter att flytt till London. Där lever hon med panikattacker och tvångssyndrom. Åren beskrivs vartannat kapitel.
En psykologi thriller om hur det är att leva med en ständig rädsla.
Jag ger den 4/5 poäng.

1 kommentar:

  1. Den här råkade jag köpa för ett tag sedan, men har inte läst den än. I vilket fall så låter den väldigt spännande :)

    SvaraRadera