Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 6 april 2016

Önskar kostar ingenting av Sara Lövestam

Kouplan lever som papperslös efter att ha fått avslag på sin asylansökan. Hen har börjat samla burkar att panta, minst 100 om dagen måste hen få ihop för att kunna leva.
Borgarråd Jenny Svärd har blivit sviken av Amanda, kvinnan hon blivit förälskad i. Jenny har inte kommit så långt i sin karriär utan att veta vad hon vill. Nu vill hon ha tag i Amanda som har svikit henne och få tillbaka de 200 000 som hon stulit.
Kouplan lovar att hjälpa henne diskret utan att polisen eller massmedia blir inkopplade. Kouplan  lyckas spåra  Amanda till Göteborg, men även hen blir charmad av henne. Pengarna som jag tog är borta och Jenny hade själv fått dom som muta säger Amanda. Det hela har mycket mer komplikationer än så. Snart vet inte Kouplan vem han kan lita på.
Kouplan har även egna problem, hen har fötts som kvinna men alltid kännt sig som en man.
Nu har han börjat äta testosteron och det är dyrt och svårt att skaffa speciellt för en som är papperslös.
En detektivhistoria om de aktuella ämnena att vara papperslös och även om könstillhörighet.
Den får 4/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar