Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 17 juni 2016

En syster i mitt hus av Linda Olsson

Maria går i sitt hus beläget i södra Spanien och väntar på sin syster Emma. De har inte träffats sedan moderns begravning för två år sedan. Varför hon bjöd ner Emma hit förstår hon inte Maria ångrade sig så fort det var sagt.
 Emma är hennes styvsyster och mycket yngre, egentligen känner hon henne inte, de har bara bott i samma hus. Varför kommer Emma nu efter två år ?
Det är i oktober turisterna har åkt men än dröjer värmen sig kvar.
Systrarna promenerar och konversationen är stel, Maria tycker Emma inkräktar på hennes liv. Maria bearbetar sorgen efter sin älskade Maya.
Men sakta kommer de varandra närmare.
Till slut kommer de in på det svåra, sin barndom och den tredje systern som dog. Amanda som var Marias älskade tvillingsyster. Där fanns också deras självupptagna mor och en far som kom tassade om natten.
Undan för undan kommer en barndom fram fylld av ensamhet, svek men också om kärlek.
Linda Olssons språk är enkelt och stillsamt men också eftertänksamt.
Jag ger boken 3/4 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar