Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 8 juni 2016

Hyresgästerna av Sarah Waters

London år 22. Kriget är slut och många män har inte återvänt. Kvinnorna måste leva vidare, ett friare liv men också svårare ekonomisk.
I Londonförorten Chamberwell bor Mrs Wray och hennes dotter Frances i ett stort hus. För att klara ekonomin bestämmer de sig för att ta in hyresgäster. Lilian och Lenonad Barber flyttar in, ett gift par från lägre tjänstemannaklassen.
Frances som är lesbisk har förut haft ett förhållande med en kvinna som hon avslutade av rädsla för konsekvenser. Nu känner hon sig dragen till Lilian. Till Frances förvåning besvarar Lilian känslorna. Det blir ett smygande och smusslande för att inte bli påkomna när de inleder ett förhållande. Sedan inträffade katastrofen.
Nästa del handlar om utredningen och rättegången, ganska noggrant beskrivet. Deras ängslan och oro ska de berätta för polisen vad som hände och ska de bli trodda. De beslutar att avvakta men ju längre tiden går desto svårare blir det.
När sedan en man häktades beslutar de vänta för att se vad som händer. Polisen kan inte ha några bevis, han är ju oskyldig.
Hur långt är kvinnorna beredda att låta det gå.
Hyresgästerna är en tidsskildring och karaktärerna bra beskrivna, vissa avsnitt är dock onödigt detaljerat beskrivit t,ex deras sexuella möten. Därför blir boken onödigt lång.
Den får 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar