Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 23 juni 2016

Simma med de drunknade av Lars Mytting

Edvard växer upp hos sin farfar som är potatiodlare på norska landsbygden.
Hans mor och far ett norskt-fransk par, omkommer hösten 1971 genom att trampa på en gas mina från andra världskriget. Edvard klarar sig men är försvunnen 4 dagar. Varför går föräldrarna i en skog känd för sina minor som ligger kvar sedan kriget och har Edvard med sig ?
När farfadern dör visar det sig att en vackert snidad träkista gjord i valnöt finns undanställd till hans begravning. Den är snidad av hans farbror. Efter begravningen hittar Edward även en bunt brev som är till honom, från hans farbror som han aldrig har fått. Breven är avsända från Shetland.
Edvard bestämmer sig för att söka svar på sina frågor, han beger sig till Shetlandsöarna och där ifrån till Frankrike. På Shetlandsöarna träffar han en kvinna som inte är helt ärlig mot honom.
En familjehistoria med andra världskriget involverad.
Den får 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar