Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 11 september 2016

Låt det som varit vila av Marianne Cedervall

I Mullvads socken på Gotland ska det bli tryffelsafari. Efteråt avnjutas en lyxig sexmiddags måltid, där tryffel ingår i alla rätter, på ortens restaurang.
Anki Karlsson pensionär som flyttat dit för att leva med sina islandshästar, har bjudit dit sina väninnor från fastlandet. Trygve Fridman f.d. poliskommissarie har också besök av sin syster och svåger som har en vän med sig. Där finns sommargotlänningar och ortsbor.
Safarien blir en succé men vid middagen faller en av gästerna plötsligt död ner.
Trygve ser genast att det rör sig om en förgiftning. Polisen tillkallas men Anki och Trygve startar en egen utredning.
Det visar sig att både gäster och personal har band till varandra. Många av dem har motiv att mörda den döda. Det finns många hemligheter från alla håll.
En pusseldeckare som utspelar sig på det idylliska Gotland.
Boken får 3/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar