Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 6 september 2016

Be inte om nåd av Martin Österdahl

Max Anger är uppväxt på Arholma i Stockholms skärgård. Där förstår han senare att faderns lekar är som en militär utbildning. Som vuxen blir han rysslandsspecialist och attackdykare.
Numera arbetar Max  på ett svenskt företag med intresse i Ryssland. Liksom hans flickvän Pashie.
Plötsligt försvinner Pashie i Sankt Petersburg. Innan får han ett meddelande att hon hittat något intressant, men inte vad. Max känner att han måste åka till Ryssland och söka efter sin flickvän.
 Samtidigt i Stockholm sker en rad intrång i Stockholms telefon nät.
Under sökandet efter Pashie hittar Max ledtrådar som tyder på att hon har kommit en hemlig organisation på spåren. Kan det ha att göra med hennes försvinnande ?
Eller har det något med hans eget sökandet efter sitt förflutna. Hur hans egen far hamnade som fosterbarn på Arholma 1944 under andra världskriget.
Det är snart val om en ny president i Ryssland och många krafter arbetar för att just deras kandidat skall väljas. Det finns också krafter i öst som hotar Sverige.
Max måste använda all sin styrka och intelligens för att rädda Pashie och försvara sitt land.
En spionroman som tar upp lite för mycket. För stort persongalleri så det är svårt att skilja alla åt. Jag lär inte känna många personer.
Boken får 3/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar