Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 21 september 2016

Svärmödrar utan gränser av Anna Jansson

På salong de'Amore arbetar Angelica Lagermark och hennes medhjälpare Ricky med att hjälpa människor att hitta kärleken. Inte bara att få nya frisyrer..
 Det är inte alltid en slump vem som sitter i stolen bredvid. Till hjälp har hon också sina systrar som driver andra frisörsalonger.
Nu har Angelica själv hittat en man efter sju år som änka. Han är allt hon önskar sig men det är inte hennes blivande svärmor. Första mötet blir en katastrof, en svärmor som gnäller över att Magnus är så mycket yngre. Hon vill ha barnbarn. Efter att svärmors våning blivit vattenskadad flyttar hon helt enkelt in hos Angelica.
Barn önskar sig Angelica själv men tyvärr är det försent.
Men hon har träffat Folke som behöver mycket stöd i livet, som hans mamma inte alltid orkar med.
När Folke får njursvikt och behöver en ny njure uppstår frågan om vem som skulle kunna hjälpa honom att få ett bättre liv. Väntetiden att få en njure genom en donator är alldeles för lång. Vad svarar man en pojke som börjar ställa frågor om döden ?
Boken får 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar