Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 25 september 2016

Himmeln är alltid högre av Jonas Moström

Nathalie Svensson en känd psykiatern är nyskild från Håkan, när hon  arbeta eller har barnen bor hon i Uppsala. Annars  bor hon i en liten övernattninglägenhet i Stockholm. Nathalie och Håkan har också inlett en vårdnadstvist.
När Nathalie är i Stockholm lever hon ett liv med mycket dejter. När hon går hem en kväll får hon ett sms av en känd skådespelare som hon träffat förut. Han vill att de ska ses på Karlaplan. Men när hon kommer dit blir hon vittne till hur han blir skjuten och slängd i fontänen. Nathalie försöker rädda honom.
Det här mordet påminner Nathalie om hur hennes fästman Adam blev mördad på samma sätt för tio år sedan. Ett mord som aldrig blev uppklarat.
Samtidigt upptäckter Nathalie att hon är förföljd, en person  i en grön huv jacka dyker upp överallt. Hon börjar också få sms.
Trots detta börjar hon undersöka mordet på Adam. Har de båda morden något samband.
Boken handlar parallellt om vad som hände journalisten Adam innan mordet 2004. Vilket scoop han hade upptäckt då, dels om mordet nu 2014.
En spännande och lättläst deckare.
Den får 3/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar