Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 5 april 2017

Flickorna på Englansbåten av Lone Theils

Journalisten Nora Sand arbetar i London för den danska tidskriften Globalt.
På ett uppdrag är hon i den engelska kuststaden Brine, där i en antikaffär hittar Nora en gammal resväska som passar till hennes samling. I resväskan hittar hon foton på unga flickor. På ett av dem finns det två flickor som försvann spårlöst 1968 på Englandsbåten.
När Nora dessutom finner en namnskylt på en känd seriemördare, förstår hon att polisen bör bli infomerad.
Nora gräver vidare hon börjar i Danmark för att ta reda på flickornas  bakgrund. Vilket visar att de kom från ett ungdomshem.
Nora lyckas med att få en intervju med seriemördaren som sitter fängslad på livstid. Många har försökt få honom att avslöja vad han gjort av de andra flickorna, han har bara kunnat kopplas till en.
Det visar sig att morden har kopplingar till nutid också. Scotland Yard är plötsligt intresserad av Noras sökande.
Plötsligt är Nora indragen med fara för sitt eget liv.
En spänningsroman med psykologiska inslag. En kärleksrelation  finns också med. Den börjar lite trevande men spänningen stiger.
Jag ger den 4/5 poäng. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar