Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 10 april 2017

Allt för dig av Sheila óFlanagan

Metreologen Lainey  Ryans är också "väderflicka" har växt upp med sina morföräldrar på Irland och haft en bra barndom. Hennes mor Deanna  bor i USA och är en känd feminist och debattör,  fadern försvann när Deanna  blev  gravid bara 19 år.
Ända sedan Lainey var liten och fick vara brudtärna vid ett bröllop, har hon drömt att själv gifta sig.
Hon har  redan blivit dumpad av två killar, för att hon pressat dem att gå för snabbt fram.
Nu har Lainey träffat den snygga och vältränade Ken. Hon har lärt sig av sina tidigare misstag så nu ska hon ta det lugnt. Men är han den rätta att dela livet med?
Samtidigt ska hennes mamma komma till Irland för att göra en dokumentär. Lainey och hennes mor känner knappt varandra och när de har träffats har de svårt att komma överrens. Det sista Lainey behöver är en föreläsning om att Ken är fel för henne.
Dolda familjehemligheter kommer fram och Lainey inser att hon inte är den enda som vill leva lyckligt.
Romanen verkar äldre än att vara skriven på 2000- talet.  När kvinnor väntar på att mannen ska ta initiativet.
Den får 3/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar