Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 26 april 2017

Den hemliga kvinnan av Anna Ekberg

Louise äger ett café på Cristiansö, där bor hon med Joakim och har ett lyckligt liv.
Men en sommar kommer en man dit och säger att Louise heter Helene och är hans hustru. Hon har varit försvunnen i tre år.
Efter DNA- prov står det klart Louise är Helene. Helene som inte alls minns sitt tidigare liv är gift med Edmund,  har två barn och äger ett företagsinperium.
Helene känner att hon måste lämna sin älskade Joakim och följa med Edmund och träffa sina barn. Hon måste också försöka att få klarhet om vad som hände som gjorde att hon lämnade dem. Varför hon inget minns av sitt tidigare liv.
Helene får reda på att hon har fått slag mot huvudet som kan påverka minnen.
Edmund är kärleksfull mot henne men Helene  känner honom inte.
 Barnen har  haft en äldre kvinna som tagit hand om dem. Den lilla flickan godtar henne men den äldre pojken är avvaktande.
På sitt kontor verkar det som Helene  varit en riktigt ragata.
Romanen eller thrillern är ibland riktigt otäck men spännande när flera händelser händer.
Boken får 3/5poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar