Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 19 april 2017

Offline av Anne Holt

Hanne Willhelmsen är tillbaka. Efter att blivit skjuten i ryggraden och själv isolerat sig i sin lägenhet, har hon nu inlett ett samarbete med norska polisen.
Hanne ska ta hand om gamla ouppklarade fall.
Till sin hjälp får hon Henrik en polis som har ticks och andra tvångshandlingar. Men en knivskarp hjärna. De börjar med en sjuttonårig flicka som försvann 1996.
Billy T. hennes gamla kollega kommer på oväntat besök. Han är orolig för sin son och vill ha hjälp. Just då skakas kvarteret av en kraftig explosion. En islamistisk samlingslokal har sprängts och 23 personer har dödats.
En fundamentalistisk grupp tar på sig skulden. En grupp som säkerhetspolisen aldrig har hört talas om. De letar febrilt men hittar inget.
Det blir fler bomber och polisen arbetar utan att komma någonstans. Snart är det 17 Maj.
Men Hanne börjar se ett samband mellan då och nutid.
En skrämmande aktuell deckare med spänningen på topp.
Jag ger 4/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar