Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 17 februari 2018

Mannen som lekte med dockor av Magnus Jonsson

En ung kvinna hittas mördade utstyrd som en porslinsdocka.
Kriminalkommissarie Rickard Stenlander och Erik Svensson får hand om fallet, de har sällan  sett något så gräsligt.
I lägenheten finns det inga spår utom en mycket avancerad dator,  som är raderad och en bunt med sedlar.
Till sin hjälp att återställa datorn ber de krypteringsexperten Linn Stål som arbetar med sin doktorsavhandling på KTH. Det är bråttom om mördaren skulle fortsätta mörda fler kvinnor.
Linn har varit medlem i Antifascistisk aktion och dömd mot rikets säkerhet,  så det är med ömsesidig misstänksamhet hon går med på att hjälpa Rickard och Erik.
Men Linn hackar sig länge in än polisen har bett henne om. Hon kommer en högerextrem organisation på spåret.
Seriemördaren är väl beskriven och det ökar spänningen. Linn är en ny Lisbeth Salander och Stockholmsmiljön bra beskriven.
Jag ger den 4/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar