Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 26 februari 2018

I djupt vatten av Paula Hawkins

I en by i norra England hittas en kvinna, Nel drunknad  i floden som rìnner genom byn. Hon höll på att skriva om floden där alla kvinnor begått självmord eller blivit mördade. Att Nel tagit sitt eget liv är osannolikt.
Tidigare på sommaren har en tonårsflicka hittas på samma plats.
Det blir en polisutredning,  kriminalinspektör Erin får åka till byn där ska hon samarbeta med traktens polis Sean. Hans mor är en av dem som tagit sitt liv i floden.
Jules har lovat sig själv att aldrig återvända,  men efter systerns Nel död måste någon ta hand om hennes tonårsdotter Lena.
När Jules flyttar in i sitt barndomshem väcks många minnen från det förflutna till liv.
Floden har en central plats och det är många personer som har en relation till flickan och kvinnan i byn. För många, det finns ingen huvudperson alla berättar sin egen historia.
Hela tiden skiftar berättarperspektivet från för många personer,  så det blir svårt att komma ihåg vem som är vem.
Jag ger den 2+/ 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar