Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 26 mars 2018

Flätan av Luetitia Golombana

Tre kvinnor från olika kontinenter. Smita, Giulia och Sarah.
Indien,  Smita tillhör de kastlösa, orörbara hon är gift med en snäll man som inte slår henne och hon fick behålla flickan när hon föddes.
Smita arbetar med att ta hand om bybornas avföring. Varje morgon tar hon sin stinkande korg och går sin runda, som hennes mor och mormor gjort.
Men det ska hennes dotter slippa, hon ska få gå i skolan. Första skoldagen,  är riktigt dålig för dottern.
Italien. Giulia arbetar i sin fars ateljé, där bereder de hår till peruker och tupér m.m.
En dag när hennes far är på en inköpsrunda, händer en svår olycka.
Giulia får ta över arbetet för de anställda som är som en familj. Då upptäcker hon att ateljén är nära en konkurs och att deras hus är belånat.
Giulia träffar också en man som samhället inte acceptera.
Kanada. Sarah är en ensamstående mor med tre barn. Hon är också en stjärnadvokat, som arbetar på den mest prestigefulla advokatbyrån i Toronto. Fast det kostar hon missar födelsedagar, skolavslutning med sina barn. Men för att vara delägare har hon inget val.
Så får Sarah en svår sjukdom.
Smita, Giulia och Sarah bestämmer sig för att kämpa, de vägrar acceptera sitt öde.
Tre kvinnoöden som är sammanflätade men inte meningen att korsas.
Jag tycker att kvinnorna och miljön är bra skildrade. Att  få läsa om hur kvinnor lever  under olika villkor på de olika kontinenterna.
Jag ger den 5 / 5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar