Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 13 november 2014

Blandat blod av Katarina Mazetti

På Möcklelön i det land som kallas Blecinga bor skeppsbyggare Säbjörn med sin hustru  och sina två söner Svarte och Kåre. Säbjörns hustru försvinner tidigt en morgon efter att kysst sina söner. Säbjörn blir ensam på sin förfallna gård med sina trälar, tjänare och sina två söner . Kåre som är faderns favorit gör att Svarte ger sig ut som handelsresande. På sina resor kommer han till Kiev, där han träffar sidenhandlarens dotter Milka, Hon följer Svarte hem för att bli hans hustru. Med sig har Milka sin bror Radoslav och hennes två slavinnor en är svart och en gul.
Men inget blir som det var tänkt, fadern har lovat bort Svarte till en flicka på Storkön och han säger inte emot så Milka gifter sig med Kåre.
Där finns också Arnlög svägerska till Säbjörn hon sägs kunna tala med fåglar, bota sjuka och är sierska som tar sig andra människors förhoppningar och oro.
Det är spännande att läsa om hur folket levde förr. Boken får 3/5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar