Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 19 november 2014

Tjockare än vatten av Carin Gerhardsen

En flicka blir vittne till när hennes mor drunknar, samtidigt blir familjens katt dränkt. Detta var naturligtvis väldigt traumatisk för Lillemor. Flickan kallas så för att hon tar så väl hand om sin lillebror Tor. Barnen får flytta till sin moster. Därifrån får Lillemor sedan flytta till olika fosterhem.
Nutid.
En mängd katter hittas döda noggrant utplacerade. Därefter hittades en psykolog dränkt i sitt badkar, hon har fått tungan avskuren. En man faller tjugofem meter ner från ett hustak, rakt på framrutan till en passerande bil.
 Hammarbypolisen har fått ett nytt fall.
En polisman blir inblandad och anklagas för stalkning av sin exfru. Boken handlar mycket om polisernas egna privatliv.
Den sjunde boken om den framgångsrika Hammarbypolisen. Carin Gerhardsen tar upp frågan om barnens utsatthet och stalkning av människor. 3/5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar