Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 26 november 2014

De dunkla butikernas gata av Patrick Modiano

Privatdetektiven Guy Roland plågas av minnesförlust sedan femton år.Nu arbetar han på en detektivbyrå för en C.M. Hutte i Paris. Hutte ska nu.pensionera sig så Guy blir arbetslös.
 Guy bestämmer sig då för att försöka finna sin identitet. Han får ett namn av Hutte där han kanske kan få hjälp. Av mannen får han en ask med några fotografier så att han kommer vidare till nästa ledtråd. Ett av fotografiet visar två kvinnor och två män den ena mannen är troligen han själv.
Ledtrådarna för Guy till Dominikanska legionen där han arbetat som Pedro McEvoy. En rysk dansös, en engelsk jockey och en fransk mannekäng var hans vänner.
Under andra världskriget måste de fly från Paris.
Ju längre efterforskningarna fortsätter finner han att han minns mer och mer. Men vem är  han ?
Boken innehåller allt för mycket gatunamn och byggnader för den som inte känner till Paris.

Patrick Modiano fick Nobelpriset i år. Jag ger boken 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar