Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 8 november 2014

Bortfall av Ingrid Hedström

 Diplomaten Astrid Sammils har fallit i onåd sen hon överraskade sin man med hennes högsta chef. Hon tar sin tillflykt till Dalarna där hon ärvt släktgården efter sin morbror. Bland hennes försynte morbror Lars saker hittar hon en mössa i ett skåp, från en pojke som försvann för trettio år sedan. Astrid vägrar tro att hennes morbror haft något att göra med hans försvinnande. Hon bestämmer sig för att ta reda på sanningen för att slippa tänka på Händelsen. Astrid får veta att Lars varit på en sinneslöanstalt som liten. Hon hittar spår efter  en läkemedelsindustri som  haft anstalten för forskning av vaccin mot polio. Forskningen har också spår till Rumänien.
 Där har en läkare Gabriela börjat fatta misstankar om att läkemedelsprövningen av ett nytt läkemedel mot rökning inte uppfyller kraven. Det är för många bortfall, folk som hoppa av. Gabriela bestämmer sig för att undersöka varför och upptäckte att det var efter allvarliga incidenter. Något var fel efter att ha träffat patienterna dagen innan och allt var bra hoppade de av nästa dag.
Boken tar upp företagens kamp om att komma först och få patent. Avslöjar vad som hände pojken som försvann. Den har också bra miljöskildringar. Av mig får den 4/ 5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar