Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 7 december 2014

Briola av Paulo Coelho

Briola är en kvinna från Irland som funderar mycket över sitt liv och vem som kan vara hennes äkta hälft. Briola tänker också mycket över magi.
En mästare bor i skogen har hon hört, fast en del säger att han står i förbund med djävulen.
Hon söker upp mästaren och ber om hjälp. Han frågar om hon vill lära sig sol eller måntraditionen Briola väljer måntraditionen för att finna sitt livs kärlek. Hon måste först utföra en del prov. Det första är att sova utomhus i skogen en natt, först är hon rädd för skogens alla djur och konstiga ljud. Sedan får Briola höra sin farmors röst och blir lugn och somnar. Briola möterr också en kvinna som spår med tarotkort.
Boken handlar för mycket om magi och övernaturligt för mig därför får den 2/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar