Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 9 december 2014

Du försvinner av Christian Jungersen

Fredrik är en högt uppskattad rektor på en privatskola, där arbetar även hans hustru Mia som lärare. De har en tonårspojke Niklas. Äktenskapet är struligt med Fredriks ständiga otrohetsaffärer och allt arbete han lägger på skolan.
Plötsligt börja Fredrik vara hemma mer och umgås med sin son Niklas. Under en semester upptäcks att Fredrik har en hjärntumör och måste opereras akut. Operationen går bra men hela Fredriks personlighet har förändrats, han har inga hämningar eller någon empati. Dessutom upptäcks att han förskingrat miljoner från skolan. Mia har det kämpigt att leva med en helt ny man, samtidigt som hon har Niklas tonårsonen att ta hand om. För att orka med,  börjar hon i en stödgrupp där någon lever tillsammans med en hjärnskadad.
Kommer Fredrik att hamna i fängelse eller bedömer de honom att förskingringen gjorts på grund av hjärnskadan?
Kan man skiljas från en sjuk man eller fortsätta som hans sköterska.
Christian Jungersen har tagit upp vad är normalt och vad är avvikande beteende. Går många av oss omkring med en liten hjärnskada ?
Boken får 4/5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar