Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 18 december 2014

Britt- Marie var här av Fredrik Backman

Britt- Marie är en hemmafru som skötte hushållet, särskilt att det var ordning i besticklådan. För att känna sig behövd städade hon, strök sin man Kent skjortor så allt var perfekt, när  han kom hem från sina många Tysklandsresor. När Britt- Marie upptäcker att Kent är otrogen så  lämnar hon honom efter 40 år.
För att någon ska märka att Britt-Marie finns och inte ligga och lukta om hon skulle dö, går hon för att söka arbete. Det är inte lätt att få något när man fyllt 63 år och inte har någon utbildning. Britt- Marie får till slut arbete på en fritidsgård i den mångkulturella byn Borg, byn har fritidsgård tack vare att de inte hann lägga ner den vid förra kommun mötet. Annars är allt nerlagt utom en pizzeria som också fungerar som livsmedelsbutik, systembolag, post, vårdcentral och bilverkstad. Hela Borg lever för fotboll men någon fotbollsplan finns inte, den är nerlagd. När det ska spelas en fotbollscup i stan vill barnen vara med och plötsligt är Britt- Marie tränare. Fotbollen blir en samhörighet mellan barnen och Britt-Marie och att det finns hopp om ett nytt liv.
 3/5 poäng av mig.

2 kommentarer:

 1. Hej, nu var det länge sen jag kommenterade. Men denna bok står högt på min "att-lyssna-på-lista"!
  God jul till dej!
  Anna

  SvaraRadera
 2. God Jul till dig också hoppas du får god mat och besök av tomten
  Läser och försöker lyssna men lyssna är svårare.
  Kram Carina

  SvaraRadera