Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 1 december 2014

Tusenskönor av Kristina Olhsson

Ett prästpar hittas skjutna. I ett avskedsbrev skriver mannen att han skjutit sin fru och därefter sig själv. Han orkar inte leva efter sin dotterns självmord. Deras äldre dotter Johanna har identifierat sin lillasyster Karolina och sedan försvunnit.
I Bangkok blir en kvinna avskuren från sitt liv efter ett rån. Passet, pengar och flygbiljetten är borta, mobilen och mailen fungerar inte längre. Dessutom blir hon anklagad för att smuggla knark av den Thailändska polisen.
Ali väntar på uppehållstillstånd för att sedan ta hit sin familj. Han har fått komma till Sverige förmånligt av människosmugglare, men han måste bara göra dem en gentjänst.dessutom måste han hålla det hemligt.
Fredrika Bergman och Alex Rechts  med kollegor får ta fallet med det mördade prästparet. De inser snart att det handlar om så mycket mer.
Kristina Ohlsson tar upp flyktingfrågor både bra och de dåliga.
3/5 poäng från mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar