Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 11 juni 2015

Erik och Margot av Per Wästberg

En kärlekshistoria.
När Per Wästberg får reda på att hans far Erik haft ett förhållande med hans moster under hans uppväxt visste han inte vad han kände. Per Wästberg trodde sig stå närmare sin far Erik än någon annan, att de hade delat allt.
Det hela började när familjen var i sitt sommarhus i skärgården. Där våldtar Erik den sjuttonåriga Margot. Efter detta blev de ett kärlekspar men höll det hemligt för hela familjen, även mamma Greta.
Margot umgicks i familjen så gott som dagligen men inte med en blick visar de något..
Senare blev hon Eriks sekreterare och reser med honom runt i världen. Erik rörde sig i tidningsvärldens Klaras kvarter och träffade många kulturella personer.  Erik citerar gärna sig själv och andra författare. Margot var alltid med medan mamma Greta var hemma och sov för att orka ta hand om barnen. Gretas känslor står det inte mycket om. Pers kärlek till sin far som dog bara 49 år, gör att han tar kontakt med Margot för att få reda på sanningen. Om fadern och Margot, innan hon glömmer vad som är sanning. Margot bekräftar deras kärlekshistoria.
Boken får 3 / 5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar