Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 15 juni 2015

Skamfläck av Caroline Engvall

Boken bygger på tre intervjuer som är kallade Sandra, Jocke och Nadja.
Sandra bor på Östermalm där familjen ska vara perfekt och prestera. Mamman gör allt för att se perfekt utåt. Sandra känner sig inte sedd utan söker bekräftelse genom att söka sig till män som förutom att ha sex med henne, slår och våldtar. Efter varje gång tänker Sandra aldrig mer. Men när ångesten blir för stor söker hon upp männen igen.
Jocke bor med sin far efter att modern hittat en ny kärlek. Pappan tappar livsviljan och bryr sig inte om något. När Jocke hittar räkningar som inte ens är öppnade, börjar han sälja sig för att få pengar. Han får kontakter via nätet. En del män är bara ute efter sex andra är våldsamma.
Nadja med föräldrar är invandrare, fadern tar arbete på en båt. Mamman arbetar jämt så Nadja är mycket ensam då sitter hon mycket vid datorn. En dag när hon är ute på nätet får hon kontakt med en trevlig kille som får henne att visa brösten. Nästa dag i skolan står det hora på hennes skåp. De ropar blattehora efter henne. Livet är förstört.
Detta händer i Sverige idag, hur ungdomar blir utnyttjade som vill bli sedda och bekräftade eller känner ett ansvar för en förälder. Det händer nu. En del barn tar sitt liv av skam eller träffar någon som lyssnar.
En otäck bok för att ge ett ansikte åt ungdomar om vad som kan hända.
4 / 5 poäng av mig.3 kommentarer:

 1. Hej igen!
  Du slukar verkligen böcker. Jag slutade läsa för länge sen och har i flera år lyssnat på böcker, men nu har jag gått över till poddcasts och olika korta radioprogram.
  Nu går det mot midsommar och i mitten av juli har jag semester som jag ser fram emot.
  Ha det så gott!
  /Anna

  SvaraRadera
 2. Hej jag varvar böcker och lyssnar på mp3 så det bli några kan inte mycket annat.
  Ha en trevlig midsommar och en skön semester
  Carina

  SvaraRadera
 3. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

  Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

  Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

  SvaraRadera