Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 25 juni 2015

Slutet på kedjan av Fredrik T Olsson

William Sandberg ville egentligen inte dö, det som han ville var att slippa tänka på det som gjorde ont. Nu blev det inte så. Hans före detta hustru Christina larmade. Nu låg han här på sjukhuset. Därifrån blir William bortförd till en okänd ort av en namnlös organisation. William hade förut arbetat som kryptoexpert inom försvaret. Nu ville organisationen tvinga honom att knäcka ett kodat meddelande. Christina inser när hon ser Williams lägenhet att han inte givit sig av frivillig. Som journalist börjar hon granska vad som har hänt.
Ett annat försvinnande i Amsterdam dyker upp en kvinna som är kodexpert och sumerolog har lämnat sin fästman, som inte tror att hon skulle försvinna utan ett ord.
Naturligtvis träffas de båda, de befinner sig i ett enormt slott och där ska de finna nyckeln i meddelandet, för att rädda världen från en katastrof.
Personerna och miljön är bra beskrivna.
En spänningsroman med ett ganska förutsägbart slut.
3 / 5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar