Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 25 juni 2015

Slutet på kedjan av Fredrik T Olsson

William Sandberg ville egentligen inte dö, det som han ville var att slippa tänka på det som gjorde ont. Nu blev det inte så. Hans före detta hustru Christina larmade. Nu låg han här på sjukhuset. Därifrån blir William bortförd till en okänd ort av en namnlös organisation. William hade förut arbetat som kryptoexpert inom försvaret. Nu ville organisationen tvinga honom att knäcka ett kodat meddelande. Christina inser när hon ser Williams lägenhet att han inte givit sig av frivillig. Som journalist börjar hon granska vad som har hänt.
Ett annat försvinnande i Amsterdam dyker upp en kvinna som är kodexpert och sumerolog har lämnat sin fästman, som inte tror att hon skulle försvinna utan ett ord.
Naturligtvis träffas de båda, de befinner sig i ett enormt slott och där ska de finna nyckeln i meddelandet, för att rädda världen från en katastrof.
Personerna och miljön är bra beskrivna.
En spänningsroman med ett ganska förutsägbart slut.
3 / 5 poäng av mig.

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

    SvaraRadera