Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 2 augusti 2015

Liv till varje pris av Kristina Sandberg

Tredje boken om husmodern Maj från Örnsköldsvik. Tyvärr har jag inte läst de två föregående böckerna.
Maj är gift med Tomas de har barnen Anita och Lasse.
Maj skildra sitt liv med alla frågor och bekymmer, har barnen fått tillräckligt med mat till frukost så de klara sig i skolan, vad ska jag laga till middagen, är jag rätt klädd när jag ska träffa väninnorna, ska jag ta en mellan klänning Maj kämpar för att passa in. Hon gifte upp sig en samhällsklass. Tomas kämpar med sitt alkohol beroende och deras ekonomi  sedan hans läderbutik blivit uppköpt och han står utan arbete. Varför har Anita ingen pojkvän hon som är så duktig i skolan. Lasse däremot byter flickvänner hela tiden.
Finns det så mycket att skriva om Majs alla bestyr hur hon bakar kakor och vilka som håller sig längst. Ja man sugs in i hennes liv och kan inte släppa det. Jag står bredvid Maj  när hon berättar  om hur man bäst sköljer bort blod på lakanet
Det  som händer utanför i världen  flimra förbi, när det är dags för rapport stänger Maj av Tv:n, hon måste sätta en deg.
Kristina Sandberg fick Augustpriset 2014.
Jag ger boken 5/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar