Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 17 augusti 2015

Nordkorea av Eunsun Kim

En biografi om Eunsun Kim som skriver för att vittna om livet i diktaturen Nordkorea.
Eunsun 12år bor med sin mamma och systern Keumsun, sedan fadern dött av svält.
Nu ligger Eunsun på cementgolvet i den iskalla lägenheten och väntar på sin mor och systern som gått för att söka efter något att äta. Eunsun tror att hon kommer att dö när hon väntar och dagarna går.
När modern och systern kommer tillbaka efter sex dagar har de ingen mat med sig.
Då tar hennes mor beslutet att försöka komma till Sydkorea. Det blev en resa som tog nio år, men de drevs av överlevnadsinstinstinkt. Målet var att slippa svält. En värld som vi inte kan föreställa oss.
 Nu är hon i säkerhet i Seoul och kan vittna om Kim Jong 11 brott när hon fått upp ögonen för det förtryck de levt under.
Boken får 4 / 5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar