Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 17 augusti 2015

Nordkorea av Eunsun Kim

En biografi om Eunsun Kim som skriver för att vittna om livet i diktaturen Nordkorea.
Eunsun 12år bor med sin mamma och systern Keumsun, sedan fadern dött av svält.
Nu ligger Eunsun på cementgolvet i den iskalla lägenheten och väntar på sin mor och systern som gått för att söka efter något att äta. Eunsun tror att hon kommer att dö när hon väntar och dagarna går.
När modern och systern kommer tillbaka efter sex dagar har de ingen mat med sig.
Då tar hennes mor beslutet att försöka komma till Sydkorea. Det blev en resa som tog nio år, men de drevs av överlevnadsinstinstinkt. Målet var att slippa svält. En värld som vi inte kan föreställa oss.
 Nu är hon i säkerhet i Seoul och kan vittna om Kim Jong 11 brott när hon fått upp ögonen för det förtryck de levt under.
Boken får 4 / 5 poäng av mig.

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

    SvaraRadera