Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 31 augusti 2015

Järnblod av Liza Marklund

Annika Bengtsson arbetar fortfarande kvar på Kvällspressen. Hon har börjat skriva om gamla ouppklarade mord och naturligtvis stöter hon på fallet med den 19 - åriga Josefin Liljeberg från studio sex där hon var personligt engagerad.
Hennes syster Birgitta skickar ett sms att hon behöver hjälp, samtidigt som hennes mor ringer och säger att Birgitta är försvunnen. Hon hade gått till sitt arbete men kom aldrig dit. Polisen säger att de ska avvakta vuxna människor kanske inte vill bli hittade.
Dagarna går men Birgitta hör inte av sig. Annika får hjälp att spåra hennes mobiltelefon och upptäcker att Birgitta är i deras barndoms bruksort.
Trots ett lyckligt familjeliv med sin nya man mår Annika dåligt hon får ibland panikångest. Därför går hon hos en psykolog som säger att hon måste konfrontera sina problem för att slippa sina attacker. Annika förföljs av när hon slog ihjäl sin pojkvän som misshandlade henne.
Samtidigt pågår en rättegång om en uteliggare som har blivit torterad och upphängd i ett träd. Ett spansk sätt att tortera, var finns kopplingen?
Ledningen för kvällspressen vill lägga ner papperstidningen och digitalisera den. Trådarna knyts ihop från föregående böcker eftersom denna boken är den sista om Annika Bengtsson.
Boken får 3 / 5 poäng av mig.

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

    SvaraRadera