Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 30 september 2015

Clinch av Martin Holmén

Harry " kvisten " Kvist är en bisexuell före detta boxare som lever i Stockholm  på 1930 - talet. Nu försörjer han sig på indrivning av obetalda skulder. Kvisten blir oskyldigt misstänkt för ett mord. För att rentvå sig måste han hitta ett vittne , en prostituerad vid namn Vanja. Kvisten  känner till de flesta svartklubbar och spelhålor och var andra glädjeflickor brukar hålla till. Men hon är försvunnen, som tur är har en gammal änkefru sett honom bakom sin spetsgardin. Så Kvisten går fri denna gången. Annars är han en flitigt gäst hos polisen. Det blir misshandel när han hämtar de obetalda sakerna.

Kvisten är alkoholiserad och  bor över en begravningsbyrå, där det också säljs svartsprit. Detta var på motbokens tid. Boken ger en historisk bild över hur människor hade det på 30- talet, den har också en bra miljö beskrivning. Det är den första boken som är tänkt att bli en trilogi om Harry Kvist.

Boken får 3 / 5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar