Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 30 september 2015

Clinch av Martin Holmén

Harry " kvisten " Kvist är en bisexuell före detta boxare som lever i Stockholm  på 1930 - talet. Nu försörjer han sig på indrivning av obetalda skulder. Kvisten blir oskyldigt misstänkt för ett mord. För att rentvå sig måste han hitta ett vittne , en prostituerad vid namn Vanja. Kvisten  känner till de flesta svartklubbar och spelhålor och var andra glädjeflickor brukar hålla till. Men hon är försvunnen, som tur är har en gammal änkefru sett honom bakom sin spetsgardin. Så Kvisten går fri denna gången. Annars är han en flitigt gäst hos polisen. Det blir misshandel när han hämtar de obetalda sakerna.

Kvisten är alkoholiserad och  bor över en begravningsbyrå, där det också säljs svartsprit. Detta var på motbokens tid. Boken ger en historisk bild över hur människor hade det på 30- talet, den har också en bra miljö beskrivning. Det är den första boken som är tänkt att bli en trilogi om Harry Kvist.

Boken får 3 / 5 poäng av mig.

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

    SvaraRadera