Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 1 mars 2016

Donatorn av Harlan Coben

Myron Bolitar f.d. basketspelare och jurist, numera sportagent blir uppsökt av en gammal flickvän. Hon säger att han är far till hennes son Jeremy, han är 13 år och har fått en obotlig blod sjukdom. Han enda räddning är att få benmärg och donatorn som matchar honom är spårlöst försvunnen.
Hans vän Win en överklassman och kampsportare, en kvinnlig privatdetektiv med former hjälper Myron i jakten på donatorn..
Registret över donatorer är sekretessbelagd så det är första hindret.
När de får fram namnet finns det ingen som heter det. Inget socialförsäkringsnummer, någon som betalat skatt eller har ett kontokort, ingenting.
Spåren leder slutligen till en härva, av brutala kidnappningar, en rik oåtkomlig familj omgiven av säkerhetsvakter och en trasig familj som även FBI har ögonen på. Många otäcka sanningar kommer fram.
Den är både spännande och med inslag av humor.
Boken får 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar