Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 5 mars 2016

De försvunna av Caroline Eriksson

Greta och hennes pojkvän Alex samt hans dotter Smilla är på en kort semester. En dag tar de båten och åker över till en ö. Greta stannar kvar i båten medan Alex och Smilla går iland. De kommer inte tillbaka. Greta letar febrilt och ropar efter dem men de finns ingenstans. Hon kommer på telefonen hon måste ringa Alex men hittar den inte.. Måste ha glömt telefon hemma. Greta blir allt mer förvirrad och trillar ner i en avgrund. Var är de, på en ö kan de väl inte bara försvinna?
Snart förstår man att Gretas och Alexs förhållande är destruktiv, dessutom har en händelse i barndomen satt djupa spår. Historien när hennes pappa dog, har det något sammanhang.
Förvirringen gör att man frågar sig vad som är sanningen eller lögn, verklighet eller fantasi
Handlingen är våldsam och oförutsägbar och var är Alex och Smilla ? Vad är det för människor i skogen ?
De försvunna är en psykologisk spänningsroman.
Den får 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar