Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 24 mars 2016

Elva år i fångenskap av Michelle Knight

Michelle berättar om hur hon lockades till Ariel Castros hus i Cleveland Ohio i augusti 2002 och hamnade i hans våld, hon var då 21 år. Där fick hon vara fastbunden med kedjor, först i källaren sedan i ett låst rum med förspikade fönstren. Där blev Michelle misshandlad och våldtagen flera gånger om dagen. Detta pågick i elva år. Ingen sökte efter henne.
Det var ett töcken av smärta, rädsla, mörker och nedvärdering berättar Michelle.
I april 2003 tog Ariel Costa sitt andra offer den 17-åriga Amanda Berry och ett år senare kidnappade han Gina de Jesus endast 14 år.
Det var först när Amandas dotter fyllt 2 år som de fick gå utan kedjor i vardagsrummet och köket. Det var inte bra för dottern att se att de bar kedjor. Men Ariel vaktade dem alltid och bar en pistol. Skulle någon försöka fly blev de som var kvar dödade.
Den 6 maj 2013 lyckades de fly Amanda och Gina återvänder snabbt till sina föräldrar men Michelle vägrade flytta till sin mamma. Hon flyttade till ett stöd boende, inte heller tog hon kontakt med sin bortadopterade son.
Michelles barndom är också en gripande läsning. Den har hon inte berättat om tidigare.
Boken får 4/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar