Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 21 mars 2016

Ruths resa av Donald McCaig

I den franska kolonin Saint Dominique rasar gula febern, samtidigt gör slavar och rebeller uppror mot Napoleons styrkor. I jakten på en förrymd slav hittar kapten Fornier en lite mörkhyad flicka vars familj blivit mördad. Han tar med flickan hem till sin hustru Solange som ger flickan namnet Ruth. När familjen flyttar till Savannah följer Ruth med som mammy till deras dotter Ellen.
Ellen som senare blir mor till Scarlett O'Hara.
Men vägen dit är lång. Ruth förälskar sig i den fria svarta snickaren Jehu Glenn och tillsammans får de en dottter. Ruths liv kantas dock av förluster och trauman, hennes liv tar många vändningar, som formar hennes ofria liv.
Vi får lära känna den stolta, starka kvinna som var mammy i Borta med Vinden.
Boken får 3/5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar