Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 1 februari 2017

Arthur Peppers Diskreta Charm av Phadera Patrick

Arthur Peppers lever med sina fasta rutiner efter hans hustru Miriams död.
Han tar på sig samma sorts kläder, dricker te på sin bestämda tid och vattnar sin ormbunke.
Bernadette hans granne kommer med pajer till honom, ibland öppnar han när hon ringer på, ibland inte.
På årsdagen av Miriams död bestämmer han sig för att gå igenom hennes kläder. I en känga hittar han ett exklusivt berlockarmband. Flera av berlockerna förefaller dyrbara. Arthur har aldrig sett armbandet tidigare.
På en elefant hittar han en inskription med ett telefonnummer till Indien. Arthur beslutar sig för att ringa numret. Han får svar från en läkare som påstår att Miriam varit hans barnflicka.
Arthur förstår att han inte visste något om sin hustrus tidigare liv. Han beslutar sig för att söka efter vad de andra berlockerna betyder.
I sökandet efter sanningen. får Arthur uppleva många olika äventyr som han aldrig kunnat drömma om att han skulle få vara med om.
En roman om sorg och ensamhet som kan vändas till en ny vänskap och insikt om livets alla möjligheter.
Jag ger 4/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar