Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 6 februari 2017

Hemma hos Bettan av Eli Åhman Owetz

Bettan, Carina och Matte har varit kompisar sedan 14 årsåldern. Nu är de 50÷ och fortfarande vänner. Bettan är busschaufför, Carina chef på en tidning och Matte en författare som harvar på.
Carina blir erbjuden avgångsvederlag, de behöver en ny förmåga med mer spjutspets. Då säger Bettan  upp sig och ska satsa på sin inredningsbutik som hon alltid önskat sig. Matte som är  trött på sina erövringar och sig själv berättar om året då allt hände.
De tre åker ut till Bettans sommarställe där allting började.
När Bettans planer på en inredningsbutik inte går att genomföra kommer hon på att öppna ett retro-retreat för trötta människor som var tonåringar på 70 talet.
Det bli utsvängda jeans, blåa blend, mellanöl och 70-talsmusik.
Människor kommer, de som liksom Carina har blivit uppsagda, som är utbrända och de som vill uppleva ungdomen igen.
Med en annan blick och tanken att allt är möjligt som det var att lämna ungdomen ,när de åker hem igen.
En må bra  bok om landsbygden och kärlek.
3/5 poäng ger jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar