Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 22 februari 2017

De Gränslösa av Caroline Neurath

Finansbolaget  Kritan vinner ett prestigefyllt pris som det snabbast växande företaget. Det lånar ut pengar till  människor som egentligen inte har råd, dessutom äger de ett inkassobolagen under annat namn.
Vd:n Gustav är ansiktet utåt och hans kompanjon Pierre är den som driver företaget, ofta går han lite förlångt tycker Gustav.  Nu vill han flytta bolaget till Malta för att få lägre bolagsskatt, samt kunna låna ut till spelmissbrukare.
 Ekonomijornalisten Beatrice börjat undersöka Kritan,  hon har fått tips om att avtalen är väldigt svåra att begripa. Räntan stiger plötsligt.
Samtidigt blir hon hotad dels med brev och någon har även sprejat hot på hennes dörr.
Så blir Gustav kidnappad, hans far en känd rik advokat får begäran om lösensumma.
Det kommer även fram hemligheter om Gustavs egen familj.
Pierre ser sin chans att ta över vd posten som han länge velat ha.
Hur långt är en människa beredd att gå för snabba pengar?
Boken är lite förutsägbar, men jag vill ändå veta vad som händer med Gustav,  som är bra gestaltad.
Den får 3/5 poäng.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar