Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 16 februari 2017

Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske av Emmy Abrahamson

Svenska Julia bor i Wien och arbetar som engelskalärare på Berliz institut. Hon lever ett ensamt liv och tar så många lektioner hon får och svarar på enkäter som tidsfördriv.
En dag sitter Julia på en parkbänk i väntan på en lektion. Då kommer en man och sätter sig bredvid. De börjar prata och kemi uppstår. Det är bara det att mannen är en uteliggare. Han stinker och har inga skor. Han säger att han  heter Ben och bor i en buske i en park.
När Julia måste gå ropar Ben en tid och samma plats.
Julia kan inte låta bli utan går dit. Ingen där! Men efter en stund kommer han  på en barncykel. Duschad  men med otvättade kläder.
Det slutar med att de går till Julias lägenhet och älskar.  Efter en dusch och tvättade kläder går de ut och köper skor.
Julias kollegor och elever säger att hon blir utnyttjad när Ben flyttat in till henne.
Efter ett gräl om att han borde studera eller ta ett riktigt arbete försvinner Ben. Utan ett ord eller höra av sig.
Julia som älskar honom. Men kan hon våga välja med hjärtat och se bortom ytan.
En bok med bra karaktärer och skriven med humor.
Den får 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar