Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 11 februari 2017

Fortfarande Alice av Lisa Genova

Fortfarande Alice handlar om Alice som får diagnosen tidig Altzheimer . Hon berättar om  hur hon upplever sin sjukdom.
Alice Howland 50- åring professor i neuropsykologi arbetar på Harvard universitet, är gift med John och har tre vuxena barn.
Det börjar med att hon tappar bort enstaka ord och glömmer vad som hon skall göra under dagen. Alice måste börja skriva ner allt. Men när hon inte hittar hem nära sitt kvarter blir hon rädd och undrar om hon håller på att bli tokig.
Alice går till en neurolog och får diagnosen tidig Altzheimer.
Romanen följer sedan Alice som är en självständig, vetgirig och verbal kvinna. Tills hon har glömt sitt tidigare liv och inte känner igen sina barn. Men hon kommer också sin familj närmare som hon inte alltid haft tid till tidigare.
Boken är gripande och ger en inblick i en alltför vanligt sjukdom.
Den får 5/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar