Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 22 oktober 2014

Bara du finns av Jenny Holmberg

Boken handlar om tre människors livsöden. Det är Anna som är en ensamstående mor till Benjamin. Hon har varit på flykt från sina minnen i tio år, flyttat från stad till stad. Nu har hon bestämt sig för att flytta tillbaka till sin barndoms stad. För att Benjamin ska få rota sig. Kunna skaffa sig kamraterna som han får behålla. Där finns också hennes föräldrar som bor utanför staden.
Olle som vuxit upp i ett religiöst hem,  något hände i hans ungdom som gjorde att han flydde till England. Där skulle han slå igenom inom musiken men det ligger precis utom räckhåll. Olle träffar Evelyn som han hoppas ska hjälpa honom komma över sina skuldkänslor som hotar att ta över honom.
Nike är den tredje. Han bor hos sin alkoholiserade mor, hon bryr sig inte om honom utan slåss och bråkar. Nike sover i bästa fall hos någon kompis eller bara driver ute på stan.
Det är i skolan som han är kung, skolkar, smygröker och är allmänt stökig .
Boken första del är ganska spretig innan de kommer samman. 2/5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar