Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 18 oktober 2014

Vassa föremål av Gillian Flynn

Tidnings journalisten från Chicago Camille Preker blir beordrad av sin chef att bege sig till sin hemstad. För att bevaka fallet om en 10 årig flicka som har försvunnit där. Årets innan försvann en annan flicka som senare hittades död. Ann Nach som flickan hette hade blivit strypt och slängd i ett vattendrag. Nu befarar polisen att samma sak har hänt igen.
Camille har inte varit i sin hemstad Wind Gap på 8 år. Hon har alltid haft ett ansträngt förhållanden med sin mor som nu är omgift. Camille har också en halvsyster Amma. När Camille var 13 år dog hennes syster, efter det började hon att skära sig. Hennes halvsyster Amma är en söt flicka hemma och leker med sitt dockskåp och mamman omhuldar henne, men ute på stan håller hon och hennes kompisar staden i ett järngrepp.
Camille börjar förhöra de närstående till de  döda flickorna. Mathilda Wood som har varit försvunnen hittades också död. Bådas flickorna hade fått sina tänder utdragna. I takt med att Camille får pusselbitarna på plats tycks sanningen komma närmare hennes familj.
En psykologisk deckare om en dyslektiksk familj. 4/5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar