Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 26 oktober 2014

Kranvridarna av Karin Brunk Holmqvist

Spjutstorp är en by på Österlen där det bor mest äldre människor. Affären har slagit igen och nu hotas busslinjen också. Hur ska folket nu komma till Tomelilla för att handla?
 Något måste göras. Byborna samlas till möte för att diskutera vad de kan göra så att det ska flytta in mer folk. Det kommer in många förslag några går att genomföra. Väninnorna från vinklubben Kranvridarna uppkallad efter kranen på baginbox är också där.
Nu börjar alla kämpa med liv och lust.
Det är syskonen Edit och Hjalmar som bor kvar i sitt föräldrahem som står i centrum.
Det är en humoristisk och MåBra bok där livet inte alltid blev som man tänkt men det är ganska bra ändå. Hur det går att förändra på det, om man får något att kämpa för tillsammans även som äldre.
3/5 poäng av mig.

1 kommentar:

  1. Tack för tipset, jag har läst ett par av hennes böcker tidigare. Har gillat dem.
    Kram - Anna

    SvaraRadera