Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 6 oktober 2014

Den bittra pajens sötma av Alan Bradly

Flavia de Luce bor med sin far och sin två systrar, de lever i ett gammalt fäderneslott. Där har en förfader inrett ett laboratorium som är Flavias älsklingsrum. Hon är väldigt intresserad av kemi, älskar att ägna sig åt gifter. Fadern ägnar sig mest åt sina frimärken. Det är två unika sådana inblandade. Där finns en kokerska och en alltiallo Dogger.
 En morgon hittar kokerskan en död djärvbeckasin med ett frimärke i näbben på fastebron. Fadern blir alldeles blek. På kvällen hör Flavia och Dogger ett häftigt gräl från faderns rum. Morgonen efter hittar Flavia en död man i grönsakslandet.
 Polisen kallas dit men 11-åriga Flavia tänker lösa mordet själv. Hon står i centrum och på sin cykel Gladys åker hon omkring och undersöker fallet. En lättläst och avkopplande mysdeckare.
 3/5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar